home BouwhulpGroep
Panorama

2012


Den Bosch
Renovatiebeurs 2012


Opdrachtgevers
VNU Exhibitions

RENOVATIEBEURS 2012


In de Brabanthallen in Den Bosch vond de Renovatiebeurs 2012 plaats. Voor de vierde maal is de BouwhulpGroep gevraagd regisseur te zijn van een landelijke vakbeurs voor de bestaande bouw. Als regisseur richten we ons op de volgende activiteiten:
1. Bepalen van het thema en regie ter ondersteuning van de Renovatiebeurs 2012
2. Versterken van de inhoud door middel van tentoonstellingen, rondetafelgesprekken en diverse workshops
3. Organiseren van de prijsvraag Hollands-Ontwerp Award namens het gelijknamige platform.


Hollands-Ontwerp Award 2012


Tijdens de Renovatiebeurs vond voor de derde keer de tentoonstelling Hollands-Ontwerp Award 2012 plaats, die geopend werd met de uitreiking van de Award.
De vakjury heeft Angela Lindenberg tot winnaar uitgeroepen. De jury bestaat uit Matthijs van Dijk (directeur Well Design), Yuri van Bergen (adviseur BouwhulpGroep), Doris de Bruijn (productontwikkelaar SlimRenoveren), Jan Willem van de Groep (programmaregisseur SEV EnergieSprong) en Remco Spierings (Projectmanager SBR). Zij zijn allen aandeelhouder van de blog.


Overige beursactiviteiten


In samenwerking met het kennisplatform RENDA organiseerde BouwhulpGroep enkele rondetafelgesprekken, waar met bestuurders van onderwijsinstellingen de discussie wordt gevoerd over onderwijs en de bestaande bouw. Daarnaast vond het Orakel van Delphi voor de eerste keer plaats, waar een team deskundigen, samengesteld door SEV en BouwhulpGroep, in een openbare sessie adviseren rond probleemstellingen van marktpartijen. Verder organiseerde de BouwhulpGroep een masterclass 'Woningtypologie als ordeningsprincipe' in het kader van de gelijknamige essay samen met 25 beslissers van woningcorporaties.poster renovatiebeurs