home BouwhulpGroep
Panorama

2010


Moordrecht, Ambonwijk
Renovatie


Opdrachtgever
Gemeente Zuidplas

DEFINITIEF ONTWERP WORDT AANBESTEDINGSGEREED GEMAAKT


Door de BouwhulpGroep is eind 2008, in overleg met de gemeente Zuidplas (eigenaar van de woningen) en de bewoners een voorlopig ontwerp opgesteld voor groot onderhoud aan 140 woningen in de Ambonwijk te Moordrecht.

Dit voorlopig ontwerp vormt een uitgewerkt programma voor de renovatie. Beeldkwaliteit, energetische kwaliteit, geluidtechnische kwaliteit, kwaliteit van het binnenklimaat en technische kwaliteit zijn in het ontwerp opgenomen.

Naast het basispakket worden er keuzemogelijkheden (opties) voor bewoners geboden met betrekking tot afwerking en uitrusting keuken, douche en toilet en met betrekking tot afwerking van de aangebouwde berging (mogelijkheid tot bijkeuken).

Dit jaar wordt het definitief ontwerp uitgewerkt en wordt het plan aanbestedingsgereed gemaakt.
Specifieke technische uitwerkingen zijn vereist voor het 'waterdicht vervangen' van de bestaande dakbedekking van golfplaten door nieuwe keramische dakpannen, inclusief het verzwaren van de dakconstructies, het vervangen van aluminium inzetkozijnen met schuifpuien door houten inzetkozijnen met draairamen en HR++ dubbelglas, het isoleren van de begane grondvloeren en het partieel aanbrengen van geluidisolerende voorzetwanden in de woningen.

bestaande situatie