home BouwhulpGroep
Panorama

2012


Eindhoven, Tivoli Poemastraat e.o.
Renovatie


Opdrachtgever
Woonbedrijf

RENOVATIE VAN DE POEMSTRAAT EN OMGEVING


In 2011 is door de BouwhulpGroep en Woonbedrijf een scenario voor wijkvernieuwing gemaakt voor de wijk Tivoli te Eindhoven. In 2012 is gestart met renovatiewerkzaamheden in het deelgebied Poemastraat en omgeving (Fase 2). Deze 154 woningen worden zodanig geconserveerd, dat ze nog vijftien jaar aan de primaire doelgroep verhuurd kunnen worden.

In de loop van de tijd zijn er in het straatbeeld veel dingen veranderd. Het straatprofiel is aangepast aan de auto, uniforme heggen en hekjes, subtiele dakkapellen, kozijnindelingen en kleurstellingen zijn verdwenen.

Door gebruik te maken van de noodzakelijke werkzaamheden kunnen de veranderingen / verminkingen uit het verleden iets worden verzacht. De nieuwe kleurstelling van het houtwerk zorgt ervoor dat de woning passender is in het geheel. De voordeuren worden ossenrood geschilderd. Ook de kleur van de aluminium ramen en dakkapellen wordt aangepast. Door het plaatsen van een zinken kraal wordt de hoge dakrand van de dakkapellen wat geleed. Het aanbrengen van vergroening, door middel van Brabantse stoepjes en hagen aan de voorzijde, zorgen voor continuïteit in de wijk.

bestaande situatie

nieuwe situatie