home BouwhulpGroep
Panorama

2011 - 20123


Breda, Olivier van Noortstraat
Renovatie


Opdrachtgever
WonenBreburg

RENOVATIE OLIVIER VAN NOORTSTRAAT


Voor 39 woningen in de Olivier van Noortstraat en Tasmanstraat (bouwjaar 1950) is in 2011 een programmastudie uitgevoerd. De kosten en gewenste kwaliteit voor een levensduurverlenging met vijfentwintig jaar is hierbij op een rij gezet zijn. Deze programmastudie is omgezet in een plan, waarbij de technische maatregelen zodanig zijn uitgevoerd dat ook het straatbeeld verbeterd is.

Technische ingrepen die een positieve invloed hebben gehad op het beeld zijn het vervangen van het dak, het reinigen en opnieuw voegen van de gevels, het vervangen van de kozijnen en raamdorpels en het keimen van de kaders rond de voordeuren. Door een goede afweging te maken in de materialisering en uitvoering van de technisch noodzakelijke ingrepen is het beeld opgefrist. Zo is in de nieuwe situatie ook gekozen voor keramische dakpannen, een passende voegkleur en houten kozijnen.

Ook intern zijn verbeteringen aan de woningen aangebracht. Zo zijn de uitrustingen van keukens, douches en toiletten vervangen en zijn de cv-ketels en de (mechanische installaties) vervangen.

bestaande situatie

nieuwe situatie