home BouwhulpGroep
Panorama te Fruitbuurt-Noord in Breda

2012


Utrecht, Fruitbuurt-Noord
Nader onderzoek wateroverlast


Opdrachtgever
Mitros

NADER ONDERZOEK
WATEROVERLAST


Naar aanleiding van de uitkomsten van de second opinion op de toekomst van de 223 vooroorlogse eengezinswoningen in de Fruitbuurt-Noord heeft Mitros een voorkeursscenario geformuleerd, waarin de randen van de buurt worden behouden voor minimaal vijfentwintig jaar en een besluit over het binnengebied aangehouden wordt tot na de renovatie van de randen.

Door de financiële crisis is de uitvoering van projecten door Mitros echter een aantal jaren vertraagd. Deze tijd kan benut worden om meer te weten te komen over de aard en omvang van de vochtproblematiek in de buurt en de invloed daarvan op de "behoud of sloop" vraag.

Mitros vraagt een nader onderzoek naar de (grond)wateroverlast van de vooroorlogse eengezinswoningen in de Fruitbuurt-Noord. Het onderzoek zal per woonblok inzicht moeten geven in aard en omvang van de vochtproblematiek in relatie tot de staat van de ondergrond. En de consequenties daarvan in maatregelen en kosten bij een levensduurverlenging van minimaal vijfentwintig jaar, op grond waarvan per blok een beslissing over renovatie of nieuwbouw mogelijk wordt gemaakt.

Schema's